Kalimah eweuh nu sahulueun

Diposting pada

Pertanyaan :


Kalimah eweuh nu sahulueun

Jawaban :

Kategori Soal : Bahasa Sunda – Bahasan Pakeman Basa
Kelas : XI (2 SMA)
Pembahasan :

Ungkara “euweuh nu sahulueun” mangrupa salahsahiji paribasa Sunda. Harti tina paribasa “euweuh nu sahulueun” nyaeta “euweuh anu bener atawa kabeh nu aya teu bisa diandelkeun”.

Conto kalimah anu ngagunakeun paribasa “euweuh nu sahulueun” nyaeta saperti “Mang Karta mah asa pikarunyaeun pisan boga anak loba teh, euweh nu sahulueun, henteu anu awewe henteu anu lalaki, sarua wae kitu, euweu anu bener”.

Paribasa teh mangrupa salahsahiji rupa pakeman basa. Rupa-rupa pakeman basa anu aya dina basa Sunda nyaeta saperti babasan, paribasa, gaya basa, mamanis basa, cacandran, pamli jeung kila-kila.

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan.